Waarschuwing: controversiële inhoud.

Dit is een tirade over de menselijke psyche, over kuddegedrag en over een diepgewortelde angst voor het onbekende. Natuurlijk gaat dit blogartikel over het coronavirus, want alles gaat over het coronavirus. Waarom niet meedoen met de grootste media-sneeuwbal ooit? (Dit is feitelijk waar: er zijn nog nooit zoveel meldingen in de media geweest over één onderwerp). Daarbij is de invalshoek hier niet het coronavirus an sich, want statistisch gezien is dit niet relevant voor een eventuele fysieke apocalypse, maar hoe mensen zich onder angst gaan gedragen. En wat bovenal interessant is: dat wat sociaal geaccepteerd wordt kan van het ene op het andere moment totaal veranderen. Dat is wat werkelijk beangstigend hoort te zijn.

Oké, eerst even de statistieken. Op het moment van schrijven zijn er 6.500 doden en 80.000 herstelden. Dit is een 7% sterftecijfer. Opvallend is dat van die 6.500 veruit de grootste groep oudere mensen (80+) zijn en mensen die al met een andere ziekte kampten. Tel daarbij op de mensen die asymptomatisch zijn en het relatieve sterftecijfer gaat omlaag. Opvallend ook hier weer is dat de kans dat iemand dood gaat met een goed immuunsysteem bijna nihil is (https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/). Oftewel, statistisch gezien lijkt dit virus verdomd veel op influenza. En toch is de reactie hierop een van onmetelijke proporties. Hoe kan dit?
Er is maar één mogelijke verklaring hiervoor: dit virus is een media-virus. En iedereen lijkt ermee besmet te zijn. Als je maandenlang nieuws leest over een onderwerp dat steeds intenser schijnt te worden (niet het virus), filmpjes bekijkt van mensen in septische schock, links en rechts zelfbenoemde experts opstaan die problemen van mythische proporties voorspellen, en je op een gegeven moment elke 10 minuten eraan herinnerd wordt dat apocalyptische toestanden nabij zijn wanneer er niks gedaan wordt, dan ga je vanzelf in de ernst van de zaak geloven. De macht van het scherm is groot. En in het moeras van doembeluste nieuwsheaders kan men al gauw verdrinken.

Een verkapte dictatuur

De regel is: bij tijden van collectieve angst draaien alle koppies zich in de richting van de overheid met de beleefde doch dringende uitroep: ‘Yo gast, doe hier wat aan!’ En wat er altijd en overal gebeurt is precies dat, met de enige instrumenten die de overheid kent: gebod en verbod. Alle fundamentele vrijheden van de mens worden in de prullenbak gegooid onder het mom van nationale gezondheid of nationale veiligheid of whatthefuckook. Zo ook met het coronavirus. Onder invloed van een maandenlange mediatraining geven de meeste mensen al te gewillig hun vrijheden op. Mensen die hier wat voorzichtiger mee zijn en zich kritisch uitten tegenover deze gedwongen maatregelen, worden gebrandmerkt als gekken en later waarschijnlijk als moordenaar (mark my words).
De maatregelen die nu genomen worden laten open en bloot zien in welke politieke vorm we leven: een verkapte dictatuur. Bij een noodtoestand wordt altijd het groene licht gegeven aan wat voorheen zou worden gezien als verregaande inbreuk op menselijke vrijheid. De rechtvaardiging hiervoor zit ‘m niet in een morele overweging, de rechtvaardiging komt neer op wat de massa denkt en verlangt op dit moment, gehypnotiseerd door een zichzelf versterkend en herhalend proces van afgrijselijke mediabeelden. En als er één waarheid is waarbij je altijd en overal op kunt vertrouwen: de massa heeft nooit gelijk.

‘Als alle anderen van de brug springen…’

Het massagedrag kun je heel simpel verklaren met de psychologische veronderstelling dat wanneer iedereen zich met iets bezighoudt, dan zal het toch wel ernstig zijn? Dat wanneer de overheid zulke drastische maatregelen neemt, dan zal er toch wel iets aan de hand zijn? Of wil je beweren van niet soms? Deze psychologische aanname kun je ook omdraaien: wanneer vrijwel niemand zich met iets bezighoudt, dan zal het toch wel niet ernstig zijn? Wanneer de overheid geen maatregelen hiertegen neemt, dan zal er toch niks aan de hand zijn? Of wil je beweren van wel soms? Dit is psychologie 101: op basis van deze retoriek nemen de meeste mensen beslissingen en stellen zo hun geweten en gemoedstoestand gerust. Dat is de reden waarom demense nu totaal oké zijn met een tijdelijke gevangenis voor vrijwel iedereen op deze aardbol; men kan zich alleen dan mentaal aanpassen aan de 180 graden draai die nu aan het plaatsvinden is.
Het allerbeangstigende is niet dat mensen zo reageren of hun beslissingen daarop bepalen (wat wel heel dom is), maar dat men zo gaat geloven in de rechtvaardiging ervan dat ze hun wil ook op gaan leggen aan hun medemens. En ja, ik durf het te zeggen; collectivistisch denken is de wortel van alle kwaad. Dit zit zo diep in de mensheid dat het advies aan kinderen eigenlijk zou moeten worden: ‘Als alle anderen van de brug springen, dan vind ik dat jij ook moet springen.’

 

Hypocriet, allemaal!

Gericht aan de mensen die het nu ineens zo normaal vinden om in gedwongen thuisisolatie te zitten, die het zo normaal vinden om te zien dat het niemand meer is toegestaan te reizen tussen landen, die het zo normaal vinden dat mensen elkaar de kop inslaan voor de laatste 4-lagige toiletrol, die het zo normaal vinden dat de hele mensheid op twee meter afstand van elkaar vandaan staat, die het zo normaal vinden dat alle handelingen gedaan worden met een constante nastroom van antibacteriële gel, die het zo normaal vinden om ieder ander als potentiële verdachte aan te wijzen, aan de mensen die deze nog nooit vertoonde sociale omwenteling zo normaal vinden en aan hen die de ander nu zo actief veroordelen voor het feit dat zij dat dit alles een tikkeltje overdreven vinden: waar waren jullie twee jaar geleden? Waar waren jullie met je gedachten toen er zich de grootste griepepidemie afspeelde van de laatste dertig jaar? Waar waren jullie toen er wereldwijd meer dan een half miljoen mensen stierven aan de gevolgen van influenza? Waar was jullie roep om dichte scholen en dichte grenzen? Waarom zaten jullie niet vrijwillig in thuisisolatie om de oudjes van deze samenleving niet aan te steken? Met de incubatietijd van influenza had dat makkelijk gekund. Waarom werd er destijds niks gedaan om de verspreiding ervan te temperen? Juist, omdat er niks in de nieuwskranten over te lezen was. Jullie reactie destijds was een contrasterend: ‘Goh, het is weer die tijd van het jaar ja.’

Stel je voor, je staat in een verlaten gang. Licht komt aan het einde van de gang. Je ziet een schaduw op de muur voor je. Het beweegt. Je hoort luid gerommel. Je ziet de schaduw groter worden en weet dat er iets aan begint komen. Je begint te zweten. Je ziet de schaduw nog groter worden en het lijkt op een dier, een hyena misschien? Het gejank wordt luider, ja het is gejank. De schaduw krijgt nu de vorm van een grote beer met een open bek, klaar om aan te vallen. Flarden van aan stukken gereten mensenvlees gaan door je hoofd. Zweetdruppels gaan over je voorhoofd en vallen van het puntje van je neus op de grond. De schaduw komt nog dichterbij, je weet dat het dier nu elk moment om de hoek kan lopen. Het is nu geen beer meer, maar een enorme draak. Je doet nog een schietgebedje voor hulp, net op het moment dat een klein hondje komt aanlopen waarbij het licht de schaduw groter liet maken en de echo’s het blaffen versterkte. Dat is Corona, het media-virus.

 

P.s. Als we straks dan toch allemaal in gedwongen thuisisolatie moeten, dan stel ik de volgende maatregel voor: in de komende maand is iedereen verplicht tenminste 85 milligram DMT te roken. Ik heb namelijk gehoord dat dit wellicht het vaccin zou kunnen zijn tegen corona.

209 Replies to “Corona en de collectieve waanzin

 1. Klopt. Helemaal mee eens. We weigeren de griepprik en doen wat we elke winter doen. Als het rustig is boodschappen doen en hoestende zieke mensen uit de weg gaan. Mijden van grote groepen mensen. Dat moet voldoende zijn. Ik word ziek van de Nederlandse zenders. Gezond verstand gebruiken is het enige goede in deze zieke linkse wereld.

 2. het gekke is ook dat het geen specifiek Nederiglands gebeuren is maar wereldwijd! Van China, Azie, Australie, Europa naar Usa. Van Afrika of Canada of Zuid-Amerika noch Rusland hoor je weinig. En de reakties erop lijken wel collectief afgesproken, bijna allemaal hetzelfde.

 3. Walgelijk die superhysterie ik wordt strontziek van het woord Corona man man man
  wat hebben we toch een paar Qut generaties voortgebracht al die stomme media steeds brengt alleen maar ellende , ik vind het bedenkelijke nieuwsvirus nog veel erger dan het coronavirus en ik weiger me f..g bang te laten maken . Hulde aan de schrijver ik denk er exact zo over. Mensen enge domme wezens in grote groepen… laat staan als massa

 4. De corona hype:
  Eerst een paar feiten.
  1. Het corona virus is niet nieuw! Het bestaat al jaren, zo niet decennia.
  2. Dit virus veroorzaakt zgn “‘common cold”‘ verschijnselen i.e verkoudheid.
  3.Het is een ssRNA virus en dus geen bacterie, wat wil zeggen, dat het zich niet kan vermenigvuldigen zonder gastheer. De gastheer is de menselijke cel.
  Virus zijn obligaat intracellulair wat wil zeggen, dat ze een cel nodig hebben om te infecteren en om zich te vermenigvuldigen. Bacterien hebben dat niet nodig.
  4. Het menselijk immuun systeem bestaat uit T- en B -Lymfocyten, alleen de T- lymfocyten zijn betrokken bij de afweer tegen viridae. ( denk aan HIV, waarbij de patient pas ziek wordt op t moment dat een bepaalde subcategorie T cellen, de CD4, onder de 500/mm3 bloed komt).
  Ook HIV patienten kunnen jaren symptoom loos leven en soms ook het virus kwijt raken.
  5. Corona heeft geen eigenschappen, die bij een goed werkend immuunsysteem een patient zo ziek kan maken, dat hij sterft.
  6. Bij chronisch zieken, ouderen en patienten, die pillen gebruiken zoals prednisolon etc etc, kan het virus meer grip krijgen. Dat komt omdat de T -lymfocyten, die de virus infectie opruimen, minder goed werken.
  7. 80 % van de patienten heeft geen klachten of slechts lichte.
  8. Het COVID 19 virus, zou SARS kunnen veroorzaken, dit is een ernstige longinfectie, maar dat kan een griep ook. Influenza kan ook ernstige longproblemen veroorzaken en ook de dood.
  Alles kan. Maar in de praktijk is het maar een kleine groep die overlijdt.
  9. De Ophef die nu ontstaat over dit virus, is en niet nodig en benadrukt te veel dat mensen gaan overlijden.
  In italie zijn 4000 doden te betreuren. Maar in Italie, is de resistentie tegen antibiotica, ook vele malen hoger dan hier.
  Een virus is niet te behandelen met antibiotica, maar indien een patient een virale infectie oploopt, kan er een zgn bacteriele superinfectie bijkomen. Door het virus kan de long en met name de kleinere luchtwegen, worden geinfecteerd met bacterien.
  Deze zijn gevoelig voor antibiotica, maar in italie is de resistentie dusdanig hoog, dat veel patienten uiteindelijk overlijden aan een bacterie en niet aan het virus per se.

 5. In dezen is het wel vreemd dat de grootste voorvechters van een lockdown, de strengste en engste maatregel, Baudet en Widers zijn…

 6. Je hebt geen flauw benul als je dit met de griep golf van 2 jaar geleden vergelijkt, en intellectueel erg oneerlijk als bij de vele herhalende zinnetjes je niet zet “Waar waren toen alle mensen die, voor een normale griep, op de IC belandde?”

  Want dat mist er in je verhaal…

 7. Eindelijk, dacht dat ik de enige was… dit stuk is een verademing.

  Er is overal waar ik mijn gedachten ventileer wel iemand die mij vermanend toespreekt. Waarna de rest hard meeknikt en me duidelijk maakt dat men niet is gediend van deze praat…want het zal jouw vader zijn en het ergste moet nog komen,

  Maar wat te denken van:
  Zzpers, ondernemers in midden /kleinbedrijf en hun medewerkers, zij krijgen het zwaar, er gaat zoveel kapot nu.

  Nog niemand gehoord over de ellende die deze mensen nu wordt aangedaan door het stop zetten van de economie en ze als een klein kind min of meer thuis op te sluiten.

  Te weten stress, uitzichtloosheid, faillissementen, echtscheidingen, depressies, (huiselijk)geweld en ja zelfmoord.

 8. Ik heb alle symptomen C19 gehad behalve koorts, maar tijdlijn klopt niet, was in het weekend van carnaval 21, 22, 23 febr. maar virus was 5 dagen daarvoor zelfs nog niet in Italië gesignaleerd.

  Wanneer ik zo ziek zou worden door Covid19 geef ik de voorkeur aan wegmaken om nooit meer wakker te worden boven opname op een intensive-care afdeling van een ziekenhuis.

  Mensen gaan dood aan Covid19, anders zouden ze doodgaan aan een andere griep of wellicht een verkeersongeval. Twee jaar geleden 10.000 overleden door griep.

  Hoe verantwoordelijk ben je om een miljoenen maatschappij te vernietigen om eventueel wellicht 1000 à 2000 mensen een andere doodsoorzaak te geven.
  Komt nog bij dat de meeste geïntubeerde patiënten bij alsnog overleven veel minder kwaliteit van leven zullen hebben.

  Gaat die Rutte straks zelf toegeven dat ie op het beslissende moment verkeerd gereageerd heeft, of moeten we hem ervoor berechten?

  Genieten op stille wegen # regio-taxi rijden tijdens ‘intelligente’ lockdown.

  # 5 x M
  #Meer mens met minder mensen

 9. Fijn deze wijze woorden.
  Ik zei vandaag nog
  Angst overheerst
  We moeten het weer in balans krijgen
  Ik hoop door dit te zeggen
  Mensen nadenken. ….
  En minder bang worden
  Ik werk al jaren aan het opbouwen van weerstand op een natuurlijke manier met een beetje hulp van supplementen

 10. Toen de Amerikanen met genetisch gemanipuleerd voedsel kwamen zei heel Europa, daar doen we niet aan mee. Maar nu we het ingespoten krijgen staat iedereen in de rij.

 11. Wonderful goods from you, man. I’ve bear in mind your stuff previous to and you’re just too great. I actually like what you’ve bought here, really like what you’re stating and the way during which you are saying it. You are making it enjoyable and you still care for to stay it sensible. I can not wait to learn much more from you. That is actually a great web site.

 12. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will certainly return.

 13. I’d must examine with you here. Which is not something I usually do! I take pleasure in reading a submit that may make people think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 14. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

 15. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! “Never let inexperience get in the way of ambition.” by Terry Josephson.

 16. Wow, fantastic blog format! How long have you ever been running a blog for? you made blogging glance easy. The full glance of your site is wonderful, as smartly as the content material!

 17. Thanks for sharing excellent informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What a perfect website.

 18. I will immediately take hold of your rss feed as I can’t in finding your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me understand so that I could subscribe. Thanks.

 19. Greate article. Keep posting such kind of info on your blog.

  Im really impressed by it.
  Hi there, You have done a great job. I will definitely digg
  it and in my opinion recommend to my friends. I am
  confident they’ll be benefited from this site.

 20. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the structure for your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it’s uncommon to look a great weblog like this one nowadays..

 21. This design is spectacular! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 22. Thanks , I’ve just been looking for information about this subject for ages and yours is the best I’ve discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 23. With everything which appears to be developing within this area, a significant percentage of perspectives tend to be relatively exciting. Having said that, I am sorry, because I do not subscribe to your whole theory, all be it exciting none the less. It appears to me that your remarks are generally not completely justified and in actuality you are generally yourself not even totally convinced of your argument. In any case I did enjoy reading it.

 24. You really make it seem so easy together with your presentation but I to find this topic to be really something which I believe I might by no means understand. It sort of feels too complex and very vast for me. I am having a look forward in your next publish, I will attempt to get the cling of it!

 25. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent information being shared freely out there.

 26. I¦ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i am happy to express that I have an incredibly just right uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most indisputably will make sure to do not overlook this site and provides it a look on a continuing basis.

 27. Great – I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task.

 28. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 29. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100 certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

 30. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 31. Thanks for another informative blog. Where else could I get that kind of info written in such a perfect way? I’ve a project that I’m just now working on, and I’ve been on the look out for such info.

 32. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue resolved soon. Many thanks

 33. There are certainly a number of details like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I supply the ideas above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you deliver up the place crucial thing will likely be working in trustworthy good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around issues like that, but I am sure that your job is clearly identified as a good game. Each girls and boys feel the impact of only a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

 34. As I web-site possessor I believe the content matter here is rattling magnificent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

 35. Magnificent items from you, man. I’ve take into accout your stuff prior to and you are simply extremely fantastic. I actually like what you have bought here, certainly like what you are saying and the best way during which you assert it. You make it entertaining and you continue to take care of to keep it smart. I cant wait to learn much more from you. This is really a wonderful website.

 36. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 37. After research a few of the weblog posts on your web site now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and might be checking back soon. Pls check out my site as properly and let me know what you think.

 38. Hey, you used to write excellent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

 39. I’m no longer certain the place you’re getting your information, however great topic. I must spend some time learning much more or understanding more. Thank you for wonderful information I used to be looking for this info for my mission.

 40. Hi there, I discovered your site via Google at the same time as looking for a comparable topic, your website got here up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 41. Hi, unfortunately, I faced challenges with the slow loading speed of your website, leading to frustration. I recommend a service, linked below, that I’ve used personally to significantly improve my website speed. I really love your website…Optimize now

 42. Thank you, I have just been looking for information about this subject for a long time and yours is the best I’ve found out so far. But, what in regards to the conclusion? Are you positive in regards to the source?

 43. Hey there I am so grateful I found your blog, I really found you by accident, while I was browsing on Bing for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great job.

 44. You really make it seem really easy with your presentation but I to find this topic to be actually something that I think I might never understand. It kind of feels too complex and very broad for me. I am taking a look forward on your next publish, I?¦ll attempt to get the hold of it!

 45. certainly like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll definitely come back again.

 46. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100 certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 47. I’ve been surfing online more than 3 hours as of late, yet I never discovered any attention-grabbing article like yours. It is pretty worth sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made excellent content material as you did, the web will likely be a lot more helpful than ever before.

 48. ให้บริการรีโนเวท ตกแต่ง ต่อเติม ออกแบบบ้านเป็นเรื่องง่ายและตรงใจคุณ โดยทีมงาน SPS สนใจติดต่อ บ้านมินิมอล

 49. Hello, i feel that i saw you visited my website thus i got here to “return the choose”.I’m trying to to find things to enhance my site!I assume its adequate to make use of a few of your ideas!!

 50. It is really a nice and useful piece of information. I?¦m satisfied that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 51. I want to express my appreciation to the writer for rescuing me from this problem. After researching throughout the online world and meeting advice which are not helpful, I was thinking my life was over. Living without the presence of answers to the difficulties you’ve resolved all through your site is a critical case, as well as ones which could have in a negative way affected my career if I hadn’t discovered your blog. Your good understanding and kindness in dealing with the whole thing was tremendous. I’m not sure what I would have done if I had not come upon such a solution like this. I can now look forward to my future. Thank you so much for your high quality and amazing guide. I will not be reluctant to propose your site to anyone who should get recommendations about this subject.

 52. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 53. Hello, i think that i noticed you visited my weblog thus i got here to “return the desire”.I am attempting to find issues to improve my website!I assume its adequate to use a few of your concepts!!

 54. Nice post. I was checking continuously this weblog and I’m impressed! Very useful information specially the last section 🙂 I deal with such information a lot. I used to be seeking this particular info for a very lengthy time. Thanks and best of luck.

 55. CVzen is de ultieme CV schrijfservice en carrièrecoach voor miljoenen werkzoekenden over de hele wereld. Ons team van experts is toegewijd aan uw succes en zal u ondersteunen tijdens uw hele carrièrepad, van het schrijven van uw professionele CV en sollicitatiebrief met branchespecifieke informatie tot het optimaliseren van uw LinkedIn-profiel en het bieden van professionele carrièrecoaching. Ontsluit nieuwe kansen met een cv waarin je potentieel tot zijn recht komt.

 56. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

 57. We are a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You have performed an impressive task and our whole community will likely be grateful to you.

 58. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 59. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and it has helped me out loads. I’m hoping to give a contribution & aid other users like its aided me. Great job.

 60. I am now not certain where you are getting your information, but great topic. I must spend a while learning more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.

 61. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thank you, I’ll try and check back more often. How frequently you update your site?

 62. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 63. Thank you for another excellent article. Where else could anyone get that kind of info in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such info.

 64. Greetings from California! I’m bored at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, superb blog!

 65. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site :).

 66. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to claim that I get actually loved account your weblog posts. Any way I will be subscribing for your feeds and even I success you get right of entry to consistently rapidly.

 67. Good post. I be taught one thing tougher on different blogs everyday. It would always be stimulating to learn content material from different writers and observe a little something from their store. I’d favor to make use of some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your internet blog. Thanks for sharing.

 68. I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user friendly style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *